Editura Princeps Multimedia Iași, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Feed Back”, Departamentul Românilor de Pretutindeni, Asociația Națională a Bibliotecarilor, Fundația Culturală ”Poezia” și Uniunea Scriitorilor din România-Filiala Iași, are onoarea de a vă supune atenţiei un proiect de anvergură culturală şi educaţională de excepţie, sub sigla Mari Poeţi, Mari Opere, Mari Actori.
Prin acest proiect punem temelia unor lucrări menite să conserve și să pună în lumină, o dată în plus, Patrimoniul poetic național, intangibil, pornind de la premiza că aceste valori trebuiesc readuse în atenția tuturor iubitorilor de poezie, cu fiecare ocazie, prin care putem dovedi că patrimoniul poetic românesc este parte a identității noastre culturale.
Suntem convinşi că proiectul va găsi o largă audienţă şi utilizare atât în rândul tinerilor, cât şi al tuturor cunoscătorilor de literatură română clasică.
Conceput pentru a veni în sprijinul didactic al profesorului de limbă română, începând de la nivelul învăţământului primar şi terminând cu cel de liceu, cunoscut fiind impactul pe care îl are astăzi media în defavoarea lecturii, considerăm că aceste audio-book-uri vor fi extrem de necesare unei palete largi de auditoriu.
Acest set de Audio-book-uri se constituie într-un excelent obiect de protocol, dată fiind apariția în primă ediție, cât și prin caracterul intelectual promovat.
De asemenea, pentru publicul larg ele se vor constitui în adevărate branduri de spiritualitate, atât prin conţinut, cât şi prin imprimarea unor voci celebre, ca cele ale lui Dorel Vişan, Draga Olteanu Matei, Ilinca Tomoroveanu, Mircea Albulescu, Virgil Ogășanu, Sofia Vicoveanca, Florina Cercel, Florin Zamfirescu, Maria Ploae, Traian Stănescu, Mircea Diaconu.
Considerăm că proiectul va căpăta un plus de valoare şi prin actul patriotic de a conserva aceste valori culturale naţionale şi de a le promova în rândul tinerilor din țară și din diaspora.
Aceste audiobook-uri reprezintă elemente distincte din patrimoniul cultural naţional.
În aceste vremuri, când orice gest pentru salvarea culturii naţionale primeşte rang de gest patriotic, suntem convinşi că vă veţi alătura şi veţi susţine cu toate resursele de care dispuneţi acest proiect.
Proiectul cuprinde următoarele audio-book-uri și actori interpreți:
- Mihai Eminescu - Monologuri celebre din teatrul eminescian, recital
Dorel Vișan
- Mihai Eminescu - La trecutu-ți mare, mare viitor, recital Dorel Vișan
- Mihai Eminescu - Luceafărul, recital Dorel Vișan
- Dimitrie Anghel - Fantezii, recital Maria Ploae
- Ion Minulescu - Romanțe pentru mai târziu, recital Mircea Diaconu
- G. Topârceanu - Balade vesele și triste, recital Draga Olteanu Matei
- Vasile Alecsandri - Cântecele Gintei Latine, recital
Traian Stănescu
- Nicolae Labiș - Lupta cu inerția, recital Florin Zamfirescu
- George Coșbuc - Balade și Idile, recital Dorel Vișan
- Nichita Stănescu - Un pămînt numit România, recital
Ilinca Tomoroveanu
- Tudor Arghezi - Cuvinte potrivite, recital Virgil Ogășanu
- Octavian Goga - Ne cheamă pământul, recital Dorel Vișan
- George Bacovia - Comedii în fond, recital Mircea Albulescu
- Grigore Vieru - Taina care mă apără, recital Sofia Vicoveanca
- Otilia Cazimir - Lumini și umbre, recital Florina Cercel
Suntem convinşi că proiectul va găsi o largă audienţă şi utilizare atât în rândul tinerilor, cât şi al tuturor cunoscătorilor de literatură română clasică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu